mandag den 4. juli 2011

Udstillingssteder

Jeg har i dag hængt 22 malerier op til udstilling på Århus Universitetshospital i deres kunstforening. -Blandt andet disse billeder.
Har du nogle gode tips til udstillingssteder? Har du kontakt til nogle kunstforeninger?


11 kommentarer:

 1. Tror vi skal vove at spørge lidt flere end "bare" biblioteket.
  Som du nu, på et hospital.
  Da min KST terapeut spurgte mig om jeg ikke ville udstille hos dem, sagde jeg selvfølgelig straks ja tak, men jeg kom også til at tænke på hvor mange steder derude hos tandlæger, læger, advokatkontorer eller andre lign. steder hvor mange forskellige mennesker kommer forbi, er masser af vægge som trænger til fornyelse, og hvem siger ikke ja tak til gratis at ha kunst hængende :)
  Jeg skal udstille på en cafe ved marinen inde i Lomma her til efteråret. Der gik jeg selv ind og spurgte.
  Go weekend

  SvarSlet
 2. Jeg har god erfaring med at spørge på caféer, i banker og osv. I Fredericia har eks.vis udstillet 2 gange i en kiropraktisk klinik i Prinsessegade. Jeg syntes det er et godt udstillingsted for der kommer mange forskellige mennesker i løbet af en dag.Det er bare at henvende sig og blive skrevet op til udstillingsperiode. Jeg oplever at flere og flere får mod på at udstille så der er nogen steder man må have tålmodighed med at få sine billeder op.
  Det er en oplevelse at få feedback på sin kunst- så kom spring ud og vis verden dine billeder;)

  SvarSlet
 3. Må indrømme, at jeg er lidt ambivalent omkring de udstillingssteder I nævner. Jeg var vild i starten (5 år siden) da jeg udstillede hos tandlæger, cafeer og kunstforeninger med og uden et garanteret køb. Men pt. er jeg lidt træt at, at give de ovennvænte steder gratis kunst på væggene. Ved godt at man kan være heldig, at der er en kunde der køber, men de fleste af ovennævnte steder, synes jeg kun der er en køber, hvis man er billig med sine ting....Altså jeg ved ikke rigtig. Jeg vil jo gerne mere med min kunst. Drømmen er at kunne leve af den en dag. Også lidt træt af al det ophængning/nedtagning/kørsel osv. uden at få noget for ulejligheden (andet end mange åhhh´er og ihhh´er), ja så blir jeg lidt ambivalent som årene er gået efter jeg har haft mange af ovennævnte udstillinger, for man vil jo gerne ses af mange. Kender en del kunstnere der begynder at sige nej til kunstforeninger, hvis de ikke vil garantere et køb og som er trætte af dem der siger ja til gratis udstillinger, fordi det underminere kunsten og kunstnerne...hmmm kan følge både dem der bare har kunsten for sjov og gladeligt udstiller gratis men også dem, der vil mere. Synes vi står overfor et "problem". Så derfor er jeg ambivalent. Giver ovenstående mening ??. Kh Bettina

  SvarSlet
 4. Du har ret der er et dilemma, men omvendt så tror jeg at de som vil mere med deres kunst finder gallerier o.s.v. hvor der også kommer kunstinteresserede som er mere målrettede i deres indkøb af kunst og vil/kan betale mere.
  Så jeg tror ikke det underminerer kunsten, at det sprudler hos tandlæger o.s.v.
  Men jeg tror det er svært at leve udelukkende af sin kunst, og jeg tror man skal være heldig at få et slags gennembrud. Men brænder kunsten i en -kommer den ud- og hvem ved hvad der så kan ske;)

  SvarSlet
 5. Du skal på galleri - Jane! Du er så dygtig og alt for ydmyg ifht. dit talent! Bare i gang med at besøge og ringe rundt. Måske besøge butik Ting eller Decorate i Silkeborg, så du kan udstille hos dem?

  SvarSlet
 6. Flotte billeder. Glæder mig til at følge med.

  SvarSlet
 7. Selvom vi kun skriver august og mit første indlæg var fra juli, har jeg faktisk allerede ændret mening omkring det med at udstille på cafe'er og lign.
  Jeg vil give dig helt ret Bettina. Det går bare ikke at vi udstiller gratis. Jeg gik og tænkte over min udstilling hos terapeuten og på den cafe. Og jeg har nu sagt nej tak.

  Faktisk var det cafeen der fik mig til at tænke mig om. Jeg fik først en aftale med hende efter et personligt møde på cafeen (efter at en anden kunster havde anbefalet mig) Og det var så meningen at hun skulle skrive en mail og fortælle mig hvornår. Da jeg ikke hørte noget og rykkede hende to gange for svar, fik jeg endelig en mail om at jeg ville hører fra hende når hun havde besluttet sig for hvilken måned jeg kunne få lov til at udstille..
  Jeg synes hendes mail var så arrogant og indforstået, at det kun var hende der gjorde mig en tjeneste, at jeg meddelte at det skulle hun ikke bruge mere tid på da jeg havde andre planer med mine dyrbare dukker.
  Med mindre de køber en af mine dukker vil jeg ikke udstille gratis mere.
  :)

  SvarSlet
 8. Maisolle jeg har også nogen gange haft den oplevelse/følelese af "at vi gør dig altså en tjeneste"... og det gider jeg bare ikke mere. Jeg vil tages alvorligt og det bruger jeg så meget tid på nu.

  Jeg tror emnet i det hele taget er lidt svært og måske lidt ømt også. For med vores kunst er der jo også mange følelser indblandet. Vi vil gerne ses af mange, men de fleste af os vil også gerne have betaling for vores passion, hvor både "blod, sved og tårer" har været inde over.

  Jeg er bare personlig blevet mere målrettet og jeg tror det med tiden vil lede mig de "rigtige" steder hen. Her tænker jeg f.eks. på gallerier og ja købestærke kunder, som virkelig anerkender ens kunst. Jeg skal selv deltage på "Kunst, mad og Vin", "Kunst for alle" (censureret) og "Feminamessen", udstilling i Brøndsalen med en kunstnergruppe samt en kunstforening, hvor de garanterer et køb. Alt sammen i dette efterår og Copenhagen Artfair til febr. 2012. Puha bliver sgu helt svit ved at se det på tryk i én og samme sætning :-)

  Nå men synes selvfølgelig der skal være plads til alle. Tror bare man skal tænke på, hvad man gerne vil med sin kunst. Ha´ en forrygende weekend

  SvarSlet
 9. ja okej, lyder måske lidt for meget at sige "jeg vil ikke udstille grais mere" :).. jeg vil måske omformulere det til, at jeg vil tænke mig godt om inden jeg takker ja :)

  SvarSlet
 10. Interessante indlæg. Een god respons fra een, der har forstand på det, kan ændre ens kunstneriske retning for livet og derved komme til at betyde mere end mange tusinde kroner fra en anonym køber, som man aldrig møder. Derfor tror jeg ikke, man gør klogt at i at holde sin kunst væk fra udstillingssteder uden købsgaranti. Kh Jørgen

  SvarSlet