torsdag den 28. april 2011

En dukkemagers tanker

Jeg fremstiller dukker og jeg er fuldstændig fascineret af dukker. Ikke de der bare sidder og stirrer og ser lykkelige ud. De skal ha karakter og et budskab.
Jeg har altid elsket dukker, de gamle tjekkiske dukkefilm, påklædningsdukker. Nu arbejder jeg med mine dukker fuld tid, det har jeg gjort i 4 år snart. Men det er først det sidste halve år at jeg føler at dette er min rette hylde.
Jeg bor i Sverige, midt i Skåne og her er skønt. Jeg er uddannet skrædder for en del år siden nu, den viden bruger jeg selvfølgelig i mine dukkers beklædning, ellers er alt andet selvlært.
Gamle film bliver gransket og nærset. Især tiden i det 1900 århundrede, men også tidligere.. Tit er det bare en stor blanding der ender i en dukke.


"En mor dør med sit barn.."


Er mine dukker kunst? Egentlig troede jeg først at det var, fordi jeg selv har den opfattelse at kunst er noget der får beskueren til at tænke, noget der kan give en følelse indeni. En hvilken som helst en.
Men efter min sidste udstilling som også var min første "rigtige" udstilling med andre kunstnere (mest billedkunstnere) blev min tro rystet lidt rundt og jeg kom i tvivl. 
Den kunstner der udstillede lige ved siden af mig synes nemlig ikke at mine dukker kunne regnes for kunst. Først blev jeg lidt nedtrykt over det. Men efter at have tænkt det igennem, gør det egentlig ikke så meget. Og da jeg var en af de tre der faktisk solgte på udstillingen, tænkte jeg at det ikke var så vigtigt hvad hun mente.

Jeg har det vidunderligt med disse små væsener, og jeg elsker de menesker der mærker dukken, som føler følelsen når de betragter dukken. Jeg kan få helt gåsehud når jeg ser nogen betragte og tænke over dukkens budskab.. det er det skønneste ved at gøre det jeg gør :)

ha en dejlig dag
Christina

3 kommentarer:

 1. Jo dine dukker er kunst, helt helligt og absolut! Og sådan har jeg egentlig aldrig tænkt om dukker før, ikke til jeg så dine her på siden.

  Andre må mene hvad de vil, kun du selv ved om de er kunst eller ej. Føler du dig som en kunstner? Så er det netop hvad du er.

  Skønne værker, kram.

  SvarSlet
 2. Dine dukker er bestemt små kunstværker. Unikke små væsner med dejlige udtryk. Jeg er især vild med din lille grøn/blå "mærkelige menneske", som er en hel lille skulptur....hvad du jo også er - skulptør! Du skulpturerer udtryksfulde dukker og du er lige så meget kunstner, som mange andre.
  Vi må ha' udryddet alt det elitære snobberi, der desværre findes i den branche.

  SvarSlet
 3. Hej både Rikke-Louise og Anette Lyskjær.
  Jeg ser først nu at i har skrevet små søde kommentarer til mit indlæg og tusind tak for det.
  Jeg tager alle de skønnne positive ord til mig :)

  SvarSlet